Intr-una din plimbarile Circului Magic prin lume am dat peste o supa crema delicioasa de midii. Am zis sa-i dau o incercare si acasa si a iesit ceva extraordinar de delicios. Am folosit reteta de aici si i-am mai adaugat niste ghimbir, leustean si un pic de nucsoara. 
 Ingrediente: 
500g scoici congelate
2 morcovi
1 radacina telina mai mica
1 ceapa
1 dovlecel mic
1 cartof
4-5 catei de usturoi
2-3 linguri ulei de masline
sare si piper
500g scoici congelate
2 morcovi
1 radacina telina mai mica
1 ceapa
1 dovlecel mic
1 cartof
4-5 catei de usturoi
2-3 linguri ulei de masline
sare si piper
Mod de preparare:        
Mai intai curatam si spalam bine legumele.Punem o oala cu putin  ulei pe foc si adaugam legumele taiate bucati mai mari,nu conteaza  marime caci la vom pasa cu blenderul.Le calim putin,apoi adaugam apa cat  sa le acopere bine.Se lasa sa fiarba pana se inmoaie bine.Intre timp  pregatim scoicile.Le punem in apa calda sa se dezghete,le spalam bine cu  apa rece si le punem sa fiarba circa 10 minute in apa cu putina  sare.Cand legumele s-au fiert, se paseaza bine cu blenderul pana optinem  o crema groasa,apoi adaugam scoicile déjà fierte,potrivim de sare si  piper,iar daca zeama este prea groasa subtiem cu putina zeama in care au  fiert scoicile.Se presara putin patrunjel proaspat si o servim alaturi  de crutoane de paine prajita.          
 
No comments:
Post a Comment